יש פתרונות לטיפול בברונכיט! המידע המלא על טיפול בדלקת אצל ילדים

הילד לא מפסיק להשתעל? יש סיכוי שמדובר בדלקת בדרכי הנשימה. אחת המחלות הנפוצות בקרב ילדים (ולא רק), במיוחד בעונת החורף, היא ברונכיט. ברונכיט, מחלה המוכרת גם בשם 'ברונכיטיס', היא דלקת של דרכי הנשימה והיא עלולה להיגרם מנגיפים או מחיידקים. לעתים, הדלקת עלולה להתפתח עקב הסתבכות של הצטננות פשוטה, והיא נפוצה במיוחד בקרב חולי אסטמה. לרוב, לא מדובר במחלה מסוכנת, אולם קיימות דרכי טיפול שונות שעשויות להקל על התסמינים אצל ילדיכם ולעזור למחלה לחלוף במהרה. אז מה זה ברונכיט, כיצד מאבחנים ובאילו דרכים תוכלו לטפל בדלקת?

מה זה ברונכיט?

ברונכיט, כאמור, היא דלקת של הסימפונות שנגרמת עקב זיהום בצינורות הנשימה המרכזיים. מדובר במחלה שנפוצה בעיקר בחורף ובעונות מעבר ועלולה להתפתח בעקבות התקררות, כאב גרון או שפעת. התסמינים העיקריים של הדלקת הם שיעול, שלעתים מלווה בייצור מוגבר של ליחה מוגלתית, קוצר נשימה, "צפצופים" בנשימה", כאבי ראש, כאבי גרון, חולשה וחום. ברוב המקרים המחלה חולפת מעצמה לאחר כשבוע, אבל הינה כמה דרכים לטיפול בברונכיט שבכל זאת עשויים להקל על ילדכם למקרה שהם אובחנו בדלקת.

באילו דרכים ניתן לטפל בברונכיט?

בכל מקרה של הופעת אחד התסמינים או יותר, מומלץ לקחת את הילד לרופא על מנת לקבל אבחנה רפואית, המלצות וטיפולים תרופתיים. האבחנה מתבצעת על ידי האזנה לריאותיו של הילד עם סטטוסקופ ועל ידי התייחסות לתסמינים שהתפתחו. במקרה הצורך, הרופא עשוי לרשום לילד תרופות אנטיביוטיות, לרבות מוקסיפן או דוקסילין, אולם לרוב ניתן להסתפק בסירופים ובכדורים מכייחים שעוזרים להוציא את הליחה מהריאות. כמו כן, מומלץ לבצע טיפול תומך בבית, הכולל בעיקר מנוחה ושתייה מרובה.

 

 

לצד הטיפול הקונבנציונליים, ניתן להיעזר בטיפולים אלטרנטיביים. טיפול כזה הוא חדר מלח, שמטרתו לספק הקלה בדרכי הנשימה עבור ילדים שלוקים במחלות בדרכי הנשימה, כמו ברונכיט. הריכוז הגבוה של המלח בחדרים סופח את הנוזלים שמצויים בריאות, כך שהשהייה בהם יכולה לשחרר את הליחה שמצויה בריאות בזמן דלקת סימפונות, ואפילו להביא לחיזוק המערכת החיסונית. כמו כן, תוכלו להיעזר בצמחי מרפא מסוימים המסייעים לניקוי הסימפונות ובדיקור.

כיצד ניתן למנוע מהמחלה להופיע אצל ילדכם?

התשובה הכנה היא שלא ניתן להימנע לחלוטין ממגע עם נגיפים, אולם בהחלט ניתן לצמצם הידבקויות בברונכיט על ידי שמירה על היגיינה. הנגיפים שגורמים לברונכיט מועברים באמצעות מגע, שיעול או התעטשות, ולכן ניתן למנוע את הפצת הנגיף על ידי רחיצת ידיים לעתים קרובות ושמירה על בית נקי מנגיפים. נוסף לכך, מומלץ להימנע משאיפת חומרים מגרים כמו אלה הנמצאים במוצרי ניקיון, ולהימנע משאיפת עשן פסיבית. כמו כן, ניתן להיעזר בטיפולים אלטרנטיביים לחיזוק המערכת החיסונית אצל הילדים, כמו חדרי מלח, דיקור סיני, טווינא ורפלקסולוגיה.

סיכום

לסיכום, ברונכיטיס היא מחלה שכיחה מאוד שנגרמת עקב זיהום בדרכי הנשימה. אם ילדכם אובחן במחלה, אין סיבה ממשית לדאגה משום שמדובר במחלה לא מסוכנת שבדרך כלל חולפת מעצמה גם ללא טיפול. עם זאת, קיים מגוון רחב של דרכים בהן ניתן להקל על הסובלים מהמחלה את תקופת המחלה עד להחלמה מלאה, בין אם מדובר בטיפולים מהרפואה הקונבנציונאלית ובין אם מהרפואה האלטרנטיבית.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים נוספים

על הורים וילדים

נגישות