ההורים הגיעו למצב סיעודי? אולי תוכלו להגיש תביעה

יום אחד המצב מתהפך. ההורים שגידלו והיו העוגן שלנו לאורך השנים כבר אינם מסוגלים לדאוג לעצמם. הם צרכים עזרה לקום מהמיטה, להתקלח, לאכול, לבשל וכדומה, כך שאתם הילדים חשים אבודים. לא רק שמצבם הלא פשוט מקשה ברמה הנפשית, אלא גם ברמה הלוגיסטית נדרשים להיערך כדי לסייע להם, וזאת במקביל לחיי היומיום שלכם. מכאן שטוב לדעת שניתן להשיג להורה הסיעודי סיוע ממומן, כך שפה רק נותר לבחון את שלושת ההיבטים הבאים: האם המצב שלהם אכן סיעודי, את מי אפשר לתבוע ואלו סכומים עומדים על הפרק, וזאת כדי לדעת למה לצפות ועל מה להילחם. מוזמנים לעשות סדר בדברים – להשיג את הסיוע המרבי.

מי מוגדר כאדם סיעודי

אדם סיעודי נחשב כאדם שאינו מסוגל לבצע לבדו לפחות כחצי מהפעולות הבאות: להתלבש ולהתפשט, לקום ולשכב, לשתות ולאכול, להתרחץ, להתנייד בכוחות עצמו ולשלוט על הסוגרים. במקביל, גם לתשישות הנפש יש מקום בהגדרה, כאשר כאן מדובר במקרים שנוגעים לירידה ביכולות הקוגניטיביות, השיפוטיות והאינטלקטואליות, כולל פגיעה בזיכרון וביכולת ההתמצאות. עם זאת, הרבה פעמים אנשים מגלים שגם אם ההורה עונה על ההגדרה, בפועל ביטוח לאומי (או הביטוח הפרטי) מוצאים צידוקים שמאפשרים להם להימנע מתמיכה כלכלית, כך שרבים משכילים לפנות מראש לקבל עזרה מקצועית. עורך דין תביעות סיעוד יכול לסייע בתביעת ביטוח לאומי, יכול לזרז הליכים ולהשיג את התמיכה המרבית, כאשר לא פעם מדובר בהפרשים של עשרות אלפי שקלים. מכאן שאם חשים מבולבלים וחסרי עצות, או אם מראש מבקשים להקל את התהליך, טוב לדעת שניתן לבחור בדרך הקלה והכלכלית – להשיג עזרה מקצועית!

 

 

את מי תובעים ובאלו סכומים?

בין אם יש ברקע ביטוח סיעודי פרטי ובין אם אין, חשוב לדעת שכל עוד מדובר באזרח ישראלי שלאורך השנים שילם ביטוח לאומי כנדרש, הוא זכאי ליהנות מסיוע סיעודי. כמו כן, אם קיים ברקע ביטוח פרטי, הרי שבמקרה זה ניתן ליהנות מכפל תשלומים, וכיוון שסיוע צמוד של מטפלת מגיע לאלפי שקלים מדי חודש, ראוי לוודא שאכן מנצלים כל סיוע אפשרי. מעבר לכך, ראוי לדעת שמבוטח בביטוח פרטי שנמצא כזכאי (במצב סיעודי) פטור מלהמשיך לשלם את הפרמיה החודשית, כך שלא ינסו לומר לכם אחרת. לאור כל זאת כאשר מבקשים להשיג סיוע, יש לבחון האם קיים ברקע ביטוח פרטי, ויש לפעול בשני המישורים במקביל. באשר לגובה של הסכומים, נציין שמאוד תלוי מהם הנתונים האישיים, אך באופן כללי כל עוד פונים לביטוח לאומי, ניתן להשיג עד כ15,826 ש"ח מדי חודש.

קיבלתם תשובה שלילית? זוהי רק ההתחלה!

יש להבין שטיפול באדם סיעודי בקלות עשוי לעלות יותר מ-15,000 ש"ח מדי חודש, כך שכל עזרה כלכלית חשובה, במיוחד כיום כאשר תוחלת החיים במגמת עלייה. עם זאת, אין לטעות שאם הגדלתם לוודא שיש להורה ביטוח סיעודי פרטי ברקע הוא מכוסה, וזאת כי אין להיות תמימים. לא ביטוח לאומי ולא חברות הביטוח ממהרות לשלם סכומים משמעותיים, ועל כן סיוע של עו"ד כה מהותי. מכאן שאם התחלתם לברר ונתקלתם בקשיים, או בטענות שנראות חד משמעיות, יש להבין שאין זה סוף סיפור. אל תאפשרו לטענה כגון "התביעה הוגשה באיחור", "מדובר במקרה חריג שהפוליסה אינה מכסה", או לטענה "החולה הפר חובת גילוי" להרתיע ופשוט לוותר. הנקודה היא שאם חשים אבודים, כל שצריך לעשות זה להיעזר בעורך דין שמתמחה בתביעות סיעודיות. באופן שכזה מרוויחים פעמים: גם יודעים שמשיגים כל שמגיע כחוק וגם לא ממהרים לסגת, וזאת רק כי לא יודעים כיצד להתנהל מול מערכת משומנת.

מאמרים נוספים

על הורים וילדים

נגישות