אימהות עובדות? גם אתן יכולות לעשות הסבה להייטק

השילוב של אימהות ועבודה, הוא שילוב מיוחד. אחד הערוצים שבהם ניתן לחפש מענה לאתגרים המיוחדים שמעלה מצב כזה, הוא עולם ההייטק. מה זה אומר? ומה מציעה בהקשר זה רשות החדשנות?

המיוחד בהייטק

כשאומרים לכם הייטק, מה עולה בדמיונכם? לרוב, הדבר מעלה אסוציאציות של עיסוק טכני מאוד ושכר גבוה מהרגיל. מי שקרוב לתחום זה, יודע שמדובר גם בעבודות שהן פעמים רבות תובעניות מאוד. שעות עבודה רבות, שעות נוספות שהולכות ומתווספות, דדליינים וכדומה. ישנו גם צורך בהכשרה לא זולה ולא קצרה. התחרות על כל משרה עזה וגם כאשר כבר משיגים עבודה, ישנו צורך מתמיד להמשיך להתעדכן וללמוד. לכאורה, לא עולם תעסוקה שמתאים לאימהות. אבל לא הכול נראה כך בהייטק. ישנם מסלולים שונים להסבה להייטק לנשים, אשר מאפשרים להיכנס לעניינים, גם בלי הרקע לכך. כמו כן, משרות הייטק עשויות להיות גמישות יותר. מי שתחפש בסבלנות, בהחלט עשויה למצוא משרת הייטק שמתאימה לה, שהיא משרה חלקית. גם אפשרות העבודה מהבית, נפוצה למדי בהייטק. כך שייתכן שמשרה כזו אכן תתאים לבסוף ללוח הזמנים שלכן ואף תהיה מעניינת עבורכן. להשלמת התמונה, נציין שלא כל המשרות בהייטק טכניות! בסופו של דבר, מדובר בחברות שיש בהן גם פעילויות עסקיות רגילות, כגון שיווק או ניהול כוח אדם.

מה מציעה לכן רשות החדשנות?

רשות החדשנות או סוכנות החדשנות הישראלית, היא רשות ממשלתית, אשר מקדמת באופנים שונים חדשנות טכנולוגית בישראל. אחת היוזמות האחרונות שלה, היא "מסלול חירום להכשרות והשמות מהירות במקצועות ההייטק". זאת, בתגובה למשבר התעסוקתי שנגרם סביב נושא נגיף הקורונה. באתר הרשות ניתן לראות את רשימת החברות שזכו בסיוע במסגרת מסלול זה ואת פרטי הקורסים שהן מציעות. חלקן נותנות עדיפות לנשים. לא בכל המקרים דרוש תואר או רקע קודם. שלבי המיון משתנים בהתאם לקורס והם עשויים לכלול ראיונות אישיים, מבחנים שונים ועוד.

 

 

כמה דוגמאות ממחישות

אם נעבור על מה שמציעות החברות, נראה בין השאר את התחומים הבאים:

  • פיתוח – ללא ספק, אחד מעמודי התווך של עולם ההייטק. מקצוע פיתוח התוכנה למעשה מחולק למגוון רחב של התמחויות, בין השאר לפי שפות תכנות ספציפיות.
  • QA – בדיקות תוכנה הוא תחום שמשלים את תחום הפיתוח. כפי שתוכלו לתאר לעצמכם, עולם הפיתוח מורכב למדי וכך גם התוצרים שלו – התוכנות שנכתבות. מורכבות כזו מובילה לטעויות, סיבוכים לא צפויים וכדומה. צריך מומחים שיבדקו זאת היטב, לפני שתוכנה שפיתחנו מגיעה למשתמשים המיועדים. זהו עולם בדיקות התוכנה.
  • סייבר –סייבר זה פשוט "אבטחת מחשוב". תחום זה עוסק בכל הקשור לכך – אבטחת מערכות מחשוב, זיהוי אירועים חשודים, ניתוח המתרחש, הגדרת נהלי אבטחה ושיפורם, הדרכת עובדים בעסקים בנושא זה ועוד.
  • אפיון חוויית משתמש וממשק משתמש – לתוכנות יש באופן רגיל ממשק משתמש, אשר מקל על האינטראקציה השוטפת איתן, באמצעות צג, מקלדת ועכבר. ממשק משתמש (User Interface – UI) איכותי, יקדם חוויית משתמש (UX – User Experience) טובה. היבט זה יעודד שימוש בתוכנה ולהפך – ממשק גרוע יבריח משתמשים. אם מדובר על פיתוח תוכנה מסחרית, יש לכך כמובן השלכות כספיות משמעותיות. לכן, תחום פיתוח ממשקי המשתמש, הפך עם השנים להתמחות מיוחדת בפני עצמה.
  • תמיכה טכנית – מערכות מחשוב, תקשורת ותוכנות שונות, דורשות תמיכה טכנית. גם זהו תחום שבו יש מה ללמוד ולתרגל וכמובן, תחום שיש בו לא מעט משרות זמינות.

לסיכום

לאימהות שמחפשות פתרונות אלטרנטיביים לפרנסה, כדאי בהחלט לשקול אפיק מיוחד זה.

מאמרים נוספים

על הורים וילדים

נגישות