המתבגר אוהב לבשל? אולי כדאי לרשום אותו לבית ספר לבישול לנוער

גם המתבגר האהוב שלכם בבית מתחיל לגלות את חדוות הבישול? ובכן, זה לא משנה אם זה קשור לתכניות הבישול לטלוויזיה, אם הוא מקבל דוגמא מכם בבית או שזה סתם משהו שמגיע מתוכו, כדאי מאד שתעשו עם זה משהו! בישול וקולינריה זה תחביב נהדר עם המון יתרונות על הנפש, וגם אופציה מעולה לעבודה והכנסה בעתיד. אז איך אפשר לעודד את זה? ובכן, האחת האפשרויות הטובות ביותר שעומדות בפניכם היא לרשום את הילד לבית ספר מקצועי לבישול, וממש עכשיו אנחנו רוצים לספר לכם על בית ספר כזה שבו הילדים שלכם יקבלו את כל הכלים המקצועיים להפוך לבשלנים בעתיד.

הכירו את בית הספר לבישול של מכללת רימונים

אם הילד שלכם אוהב לבשל ורוצה ללמוד את התחום, אתם חייבים להכיר את מכללת רימונים בכנרת. זהו תיכון קולינרי מפוקח וממומן על ידי משרד העבודה שפועל כבר מזה עשר שנים. זהו תיכון על איזורי שבו לומדים מדי שנה כשבעים תלמידים שמגיעים מכל אזור הצפון. לצד מקצועות הבישול והקולינריה לומדים התלמידים גם את כל מקצועות הליבה החשובים כמו אנגלית, מתמטיקה, היסטוריה, עברית, לשון ועוד וצוברים יחידות לימוד לבגרות (אפשר להשלים תוך כדי או לאחר מכן לבגרות מלאה). כמובן שהדגש כאן הוא על לימודי הבישול, אז בואו ננסה להבין בדיוק עם מה יוצאים לעולם בוגרי התיכון בית הספר לבישול.

איזה תעודות מקבלים אחרי הלימודים?

לצד יחידות הבגרות מסיימים הבוגרים את הלימודים עם תעודה מקצועית של טבחות סוג 1 וכן תעודת 12 שנות לימוד. בעתיד בית הספר ככל הנראה יציע אפשרות להמשיך לשנת י״ג וללמוד טבחות מקצועית סוג 2.

 

 

מי מלמד בתיכון?

צוות התיכון הוא צוות מקצועי ומיומן הכולל שפים, יועצת חינוכית מקצועית, פסיכולוגית, מומחית בתחום לקויות הלמידה ומורים למקצועות השונים. בסך הכל מקבלים התלמידים מעטפת מלאה של לימוד, חניכה וליווי אישי, עם כל הסיכויים להצלחה ולרכישת מקצוע אמתי לחיים למי שיבחר בכך.

איך נראים הלימודים?

יום הלימודים הוא מגוון וכולל שילוב של לימודים תיאוריה בבישול לצד לימוד פרקטי והתנסות. כמובן שבמהלך היום לומדים גם את מקצועות הליבה. הימים הם מגוונים והאווירה משתנה תמיד, מצוין לתלמידים עם קשיי קשב וריכוז ולקויות למידה שגם מקבלים חניכה פרטנית במידת הצורך. בנוסף בית הספר שם דגש גדול על פעילויות שוברות שגרה, הצגות ויחידות תרבות והעשרה, סיורי שטח וימי טיול בטבע וכן הכנה לשירות משמעותי בצה״ל או שירות לאומי. תלמידי התיכון גם משתתפים במגוון פעולות התנדבות ותרומה לקהילה.

לצד כל הדברים הללו חשוב לומר כמה מילים במיוחד על אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של לימודים בבית הספר. במהלך כיתות י״א ו-י״ב, תלמידי התיכון לומדים דרך התנסות מעשית ועבודה במטבחים של מסעדות ובתי מלון ומתחילים לקבל ידע מקצועי כבר בגיל צעיר. הכל כמובן בליווי צמוד, הדרכה והכוונה של צוות המורים והשפים בבית הספר.

תנו לילד שלכם פתח לעולם הבישול

אם אתם מאזור הצפון והילד שלכם אוהב לבשל באמת ומכל הלב, למה שלא תתנו את הבמה להצליח בזה? התיכון הקולינרי במכללת רימונים הוא בית חם ועוטף המספק כלים והכוונה ומתאים גם במיוחד לבעלי לקויות למידה ותלמידים שפחות מוצאים את עצמם במערכות החינוך המסורתיות.

לסיכום

אם זה מעניין אתכם ואתם נמצאים בסביבה, ההמלצה החמה ביותר היא ללכת לבקר ולראות בעצמכם את האווירה המיוחדת והיתרונות של בית הספר לבישול של מכללת רימונים – תיכון קולינרי ברמת אחרת!

מאמרים נוספים

על הורים וילדים

נגישות