ללא אפידורל: יתרונות וחסרונות של לידה טבעית

נשים רבות בהריון מתלבטות איך ללדת, לידה טבעית או לידה הכוללת התערבות רפואית. יש נשים שזריקת האפידורל חשובה להן, ויש נשים המעדיפות להרגיש את עוצמת הלידה ללא משככי כאבים. מה היתרונות ומה החסרונות של לידה טבעית? התשובה במאמר שלפניכם.

מהי לידה טבעית?

לידה טבעית מוגדרת כלידה בלי משככי כאבים ובלי התערבויות רפואיות. היא יכולה להתבצע בבית, בבריכה ייעודית או אפילו בבתי חולים בהם קיימים חדרי לידה טבעית, כמו שערי צדק. בחדרים כאלה ישנה מיילדת אשר צמודה לתהליך הלידה ומפקחת על התהליך, כאשר ברקע קיים רופא למקרה ויהיו סיבוכים בלידה. בלידה טבעית האישה מרגישה את כל עוצמת הלידה, ולוקחת בה חלק פעיל באמצעות שמירה על תנועתיות והיעזרות באמצעים טבעיים כדי לשכך את הכאבים ולקדם את הלידה.

החסרונות של לידה טבעית

  • חשיפה מוגברת של העובר לסיבוכים – בלידה טבעית האישה אינה מחוברת למוניטור, לכן התגובה לתקלות היא איטית יותר וקשה לדעת מה מצבו של העובר במהלך הלידה. כמו כן, נשים הבוחרות ללדת לידה טבעית לרוב לא עורכות בדיקה גנטית, המסייעת לאתר מומים בעובר עוד בשלבי ההיריון הראשונים.
  • סיכון לפלג הגוף התחתון של היולדת – לידה טבעית עלולה לגרום למתיחה רבה בעור הנרתיק דרכו התינוק עובר במאמץ רב, ולעיתים מתיחה זו עלולה לגרום לפציעה בשרירי האגן ולאיבוד שליטה בסוגרים. כמו כן, אחרי לידה טבעית קיים סיכון לכאבים בחיץ הנקבים ואף לקריעה של הנרתיק, לעומת ניתוח קיסרי בו יש שליטה מלאה של הצוות הרפואי על מהלך הלידה.
  • רמת כאב גבוהה – בלידה ללא שום התערבות רפואית הכאב הוא רב מאוד, לעומת לידה מכשירנית בה האפידורל מסייע ליולדת להיות נינוחה ושלווה, ולעיתים אף הופך את הלידה ליעילה יותר.

 

 

היתרונות של לידה טבעית

  • העצמת תחושת השליטה – בלידה טבעית האישה מרגישה בכל רגע כיצד מתקדמת הלידה וחווה את החוויה בכל עוצמתה. היא לוקחת בה חלק פעיל, מתחברת לגוף שלה ומובילה בעצמה את מהלך הלידה, לרוב בליווי מיילדת או דולה.
  • הורמונים טבעיים – כאשר אישה יולדת מופרש ההורמון אנדורפין, אשר מסייע להרגשה הטובה של היולדת בזמן הלידה ואחריה. זהו הורמון חזק שלא משפיע על התינוק, בשונה ממשככי כאבים סינטטיים.
  • חופש תנועה – אישה היולדת בלידה טבעית יכולה לשמור על חופש התנועה שלה. היא הולכת, יושבת ונמצאת בכל תנוחה שתגרום לה להרגיש טוב לאורך הלידה. לעומת זאת, בלידה הכוללת התערבות רפואית האישה מחוברת למוניטור ועירויים, ההופכים את הלידה למכשירנית יותר וגוזלים מהאישה היולדת את חופש התנועה.
  • פחות סיכונים – לידה הכוללת התערבות רפואית היא בעלת סיכון גבוה יותר להתפתחות סיכונים בגוף כמו דימומים, צלקות, תגובות לחומרי ההרדמה או זיהומים מאשר בלידה טבעית, המוגדרת לרוב כלידה בסיכון נמוך.
  • התאוששות מהירה – אחרי לידה טבעית הגוף מתאושש מהר, שכן אין התערבות של חומרי אלחוש או צלקות ותפרים כתוצאה מניתוח קיסרי.

לסיכום

נשים הבוחרות ללדת בלידה טבעית יחוו שליטה על מהלך הלידה, ייהנו מחופש תנועה ומהתאוששות מהירה וכן יהיו פחות חשופות לסיכונים עתידיים. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי לידה טבעית כרוכה בכאבים עצומים, חשיפת העובר לסיכונים במהלך הלידה וכן חשיפת היולדת לסיכונים בפלג גופה התחתון. לפני קבלת ההחלטה על אופן הלידה יש לשקול את כל הפרמטרים הללו כדי לקבל את ההחלטה המותאמת והנכונה ביותר לאם העתידית.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים נוספים

על הורים וילדים

נגישות