לילד יש יום הולדת ואתם מתלבטים איזו עוגה להכין? אם יש עוגה שאף ילד לא יכול לסרב לה, הלוא היא עוגת שוקולד עסיסית ומושחתת, במיוחד כאשר היא מעוטרת בציפוי מבריק ובסוכריות צבעוניות. ברחבי הרשת תוכלו למצוא אינספור מתכונים של עוגות שוקולד מפנקות, אבל גם אם יש לכם את המתכון המנצח ישנם מספר כללים חשובים בהכנת עוגת שוקולד שכדאי לשמור עליהם לצורך קבלת תוצאה אידיאלית. בדיוק בגלל זה ריכזנו עבורכם חמישה טיפים להכנת עוגת שוקולד שלא תשאיר אף ילד אדיש אליה.
השתמשו בשוקולד איכותי
עוגת שוקולד, כפי שמרמז שמה, אמורה להיות בטעם שוקולד. כדי לקבל את הטעם השוקולדי תוכלו להשתמש באבקת שוקולית או בקקאו איכותי, אבל אנחנו ממליצים דווקא להשתמש בשוקולד אמיתי, כמו השוקולד של חברת קליבו. לשימוש בשוקולד יש השפעה ישירה על טעם העוגה, והוא הופך אותה לעסיסית יותר, עשירה יותר ומשובחת יותר. תוכלו להמיס את השוקולד ולהוסיף את השוקולד המומס ישירות לתערובת העוגה, או להכין את התערבת כפי שרשום במתכון ופשוט להוסיף לה את מטבעות השוקולד של קליבו כך שיימסו בעת האפייה. כמו כן, כדאי להמיס את השוקולד יחד עם שמנת מתוקה וליצור גנאש מבריק ומושחת שיעטוף את העוגה בכל טוב.
חממו את התנור מראש
השלב הראשון ברוב המתכונים של העוגות, במיוחד באלו של העוגות הבחושות, הוא לחמם את התנור מראש. אם אתם לא באמת מקפידים על השלב הזה והעוגות שאתם מכינים לא יוצאות כמו שצריך, כנראה שזו הסיבה. חשוב מאוד להכניס את העוגה לתנור שיהיה חם מספיק מחד, אבל גם לא חם מדי מאידך. כלומר, ההמלצה היא לחמם את התנור כמה דקות לפני שאתם מכניסים את העוגה, כשחום התנור מכוון על מספר המעלות המומלצות לאפיית העוגה כפי שרשום במתכון שברשותכם. אחרת, אתם עלולים לקבל עוגה אפויה יתר על המידה, או לחילופין, עוגה שאינה אפויה מספיק.
נפו את הקמח
ניפוי הקמח הוא לא רק עניין של כשרות, אלא הוא עשוי להשפיע מאוד על מרקם העוגה בתוצאה הסופית. הקמח ארוז בצורה דחוסה, וכתוצאה מכך, אם תוסיפו אותו לעוגה כפי שהוא אתם עלולים לקבל עוגה במרקם דחוס מדי. לכן, אנחנו ממליצים לכם לבצע את פעולת הניפוי של הקמח כדי לקבל תוצאה אוורירית ורכה יותר. את הניפוי תוכלו לעשות בעצמכם או לרכוש קמח שנופה מבעוד מועד.
אל תערבבו יותר מדי את הבלילה
בהמשך לטיפ על ניפוי הקמח, טיפ חשוב נוסף שאנחנו מציעים לכם ליישם הוא להוסיף את הקמח בסוף תהליך הכנת הבלילה. כלומר, ערבבו בקערה את כל מרכיבי העוגה פרט לקמח, ורק כאשר כל המרכיבים מעורבבים לתערובת הומוגנית אחידה, הוסיפו את הקמח וערבבו אותו ערבוב קל בלבד. למה? משום שערבוב יתר עלול ליצור פעולה המדמה לישה, שמפתחת את הגלוטן הנמצא בקמח. פיתוח הגלוטן הוא תוצאה רצויה כאשר מדובר באפיית לחם, אבל במקרה של אפיית עוגה התוצאה עלולה להיות דחוסה וקשה.
השגיחו על העוגה בזמן שהיא בתנור
זה נכון שבכל הנוגע לאפייה חשוב להיצמד למתכון, אולם זמני האפייה שרשומים במתכון אינם חקוקים בסלע. מה הכוונה? תנורים שונים נבדלים זה מזה בעוצמתם, כך שעליכם לקחת בחשבון שזמן האפייה שרשום במתכון הוא לא בהכרח זמן האפייה שיידרש אצלכם. כדאי לבדוק את העוגה כבר בעשרים הדקות הראשונות ולעקוב אחריה באדיקות, משום שזמן אפייה מדויק הוא הבסיס להצלחה של כל עוגה ומאפה.
סיכום
לסיכום, למרות שעוגות שוקולד בחושות אינן מורכבות במיוחד להכנה, יש הרבה מקומות שאפשר ליפול בהם. אנחנו מקווים שהטיפים במאמר יעזרו לכם בהכנת עוגת יום ההולדת המנצחת לילדכם. מזל טוב!