רכשתם רכב חדש? מצוין! עכשיו צריך לבצע העברת בעלות

אם רכשתם רכב או שאתם עומדים לרכוש רכב חדש, המאמר הזה מיועד עבורכם. מה זה העברת בעלות, איך עושים אותה ומה חשוב לבדוק לפני שניגשים לסניף הדואר? כל התשובות לפניכם.

רכשתם רכב? עושים העברת בעלות

אם אתם עומדים לרכוש רכב חדש או שכבר רכשתם אותו, עליכם לדעת ששלב העברת בעלות על רכב חשוב מאוד בתהליך. למעשה מדובר בשלב שאתם חייבים לבצע על מנת שהרכב יהיה רשום על שמכם בחוק. אם לא תעשו העברת בעלות, הרכב לא יהיה רשום על שמכם ולא תוכלו למשל לבטח אותו או להעביר אותו טסט. בתוך כך מיותר לציין שלא מדובר בניין של בחירה, בכל רכישה של רכב חדש אתם חייבים לבצע העברת בעלות על פי חוק.

העברת בעלות – אינטרס של שני הצדדים

יש שחושבים שהעברת בעלות הוא שלב קריטי רק עבור הרוכש, אך אין ספק שהאחריות היא על שני הצדדים. מין הסתם, הצד המוכר כבר לא ירצה שהרכב יהיה רשום על שמו, הוא רוצה להתקדם הלאה בחייו, למכור אותו ולרכוש רכב חדש. לכן, עוד לפני שאתם רוכשים את הרכב דברו עם המוכר על שלב העברת הבעלות, קבעו איתו מועד לביצוע העברת הבעלות, מי נושא בתשלום, היכן מבצעים את העברת הבעלות ועוד.

איך עושים העברת בעלות?

את העברת הבעלות אנחנו ממליצים לכם לבצע בסניף הדואר הקרוב ביותר. אם אתם נפגשים ליד הבית של המוכר, חפשו מראש סניף דואר שם. יש מקרים שבהם תרצו לקחת את הרכב לבדיקה, בדקו מראש שיש סניף דואר קרוב להעברת בעלות. לסניף הדואר תצטרכו להגיע שניכם, גם הצד המוכר וגם הצד הקונה. להעברת הבעלות אתם צריכים להגיע עם המסמכים הבאים: רישיון רכב ותעודת זהות. במידה ואין לכם תעודת זהות בהישג יד, זה בסדר גמור להגיע גם עם רישיון.

 

 

לאחר מכן אתם צריכים לשלם אגרת העברת בעלות, תחליטו מראש מי משלם, הרוכשים, המוכרים או חצי חצי. באופן כללי נוכל לומר שברוב המקרים הצד שקונה הוא הצד שלוקח אחריות על התשלום. לאחר התשלום תקבלו שטר חתום, השטר הזה הוא ההוכחה עבורכם שביצעתם העברת בעלות כחוק ומעתה הרכב החדש יהיה רשום על שמכם. אתם לא צריכים להסתובב עם השטר הזה באופן קבוע, רק עם רישיון הרכב והביטוח שתעשו על שמכם כמובן.

כמה עולה העברת בעלות ומה חשוב לבדוק לפני?

עלות האגרה משתנה בהתאם לסוג הרכב שאתם רוכשים. נכון להיום עלות האגרה עבור רכב מנועי מכל סוג היא 219 ₪. לעומת זאת, אם אתם רוכשים קטנוע תצטרכו לשלם רק 74 ₪. לפני שאתם ממהרים לעשות העברת בעלות אנחנו ממליצים לכם לבדוק שהרכב שאתם מעוניינים לרכוש אינו רכב משועבד. כלומר, שהמוכר לא שיעבד אותו כתנאי להחזר של חוב כזה או אחר שהוא חייב למדינה.

על מנת לבצע את הבדיקה הזו תוכלו לשלוח פנייה לרשם המשכונות או למשרד הרישוי. אם אתם בוחרים לפנות לרשם המשכונות, קחו בחשבון שתצטרכו לשלם אגרה לא יקרה במיוחד. מיותר לציין שאם יש לכם חשש שהרכב שבו אתם מעוניינים ממושכן או משועבד, אנחנו בהחלט ממליצים לכם לבצע את הבדיקה הזו.

לסיכום, אם רכשתם רכב חדש או עומדים לפני רכישה כזו, אנחנו ממליצים לכם ללמוד קצת את נושא העברת הבעלות ומה חשוב לבדוק לפני שעושים אותה. לפני שאתם רצים לסניף, מומלץ לקבוע מראש עם הצד השני מי אחראי על תשלום האגרה.

מאמרים נוספים

על הורים וילדים

נגישות